• Vereniging

    De v.v. Workum is opgericht op 10 april 1940 en is de grootste vereniging van de stad Workum (circa 4.500 inwoners) met ruim 400 leden. De vereniging beschikt over 3 voetbalvelden waarvan een kunstgrasveld.

    Vooral de laatste jaren maakt de club een behoorlijke groei door. Van de sportende leden is meer dan de helft jonger dan 19 jaar. De v.v. Workum is vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën bij de KNVB en beschikt over 25 veldteams en 6 zaalteams. Verder heeft de club ongeveer 50 donateurs en 38 ondernemers die lid zijn van de OSJW (Ondernemers Steunen Jeugdvoetbal Workum). Vrijwilligers vormen het hart van de vereniging.

    Bovenstaande geeft al aan dat v.v. Workum op het gebied van de voetbalsport veel te bieden heeft. Door een vaste dag in de week (dinsdag) gebruik te maken van de zaal van Sporthal de Rolpeal kan er al jaren competitief en recreatief zaalvoetbal in competitieverband worden gespeeld. Gebruik maken van een sporthal dichtbij de accommodatie van de vereniging is een luxe die niet elke vereniging kent!

    De laatste jaren is het vrouwenvoetbal erg in trek en ook de v.v. Workum juicht deze beweging alleen maar toe. Bij de senioren lijken de Dames van Workum een goede en vaste basis te hebben gevormd en sinds het seizoen 2014/2015 beschikt de v.v. Workum ook weer over een Meisjes-juniorenteam. Enorm belangrijk in de doorstroming naar de Dames toe, maar ook bij het werven van nieuwe geïnteresseerde meisjes voor de voetbalsport een belangrijk wapen.

    De jeugd van v.v. Workum groeit de laatste jaren, voornamelijk bij de allerjongsten. Er lijkt een gezonde basis voor aanwas gevormd te zijn door het aanbieden van Kaboutervoetbal, waar in de zomermaanden op vrijdagmiddagen gemiddeld 20 tot 30 enthousiaste vier –en vijfjarigen op af komen.