• De mannen en dame van V.V. Workum JO11-1 zijn afgelopen zaterdag 5e geworden van het Voetbal Talenten Toernooi District Noord. Het toernooi werd gespeeld bij Blauw Wit ’34 in Leeuwarden waar 16 teams uit de Elite competitie aan mee mochten doen.

Workum speelde 3 wedstrijden in de eerste Poule fase. Ze starten voortvarend met een 1-0 overwinning op DZOH uit Emmen en een 7-0 overwinning op FC Burgum. Vol spanning begonnen ze aan de laatste wedstrijd van deze poule, die werd gespeeld tegen de thuisploeg Blauw Wit ’34. Winnen of gelijk spel zou leiden tot een finaleplek. Helaas konden de Workumers het 1-1 gelijkspel niet behouden. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Blauw Wit ‘34 de 2-1.

Dit resulteerde in een voortgang van het toernooi in Categorie II. In deze categorie wonnen de Workumers de eerste twee wedstrijden zodat de finale kon worden gespeeld tegen LAC Frisia 1883. Een ontzettend spannende wedstrijd volgde. Met een knappe 2-1 overwinning van de Workumers.

Moe en vol spanning wachtte de ploeg op de uitslag. Grote ontlading en blijdschap was er toen zij van de toernooicommissie hoorden dat zij naast een 5e plek in het toernooi ook een NK ticket hadden verdiend. Met dit ticket op zak mogen zij zich op 22 juni melden voor het Nederlands Kampioenschap waarbij zij gaan strijden tegen districtskampioenen vanuit het hele land. Een geweldige uitdaging, JO11-1 is er klaar voor!
    VOETBALLEN, SOMMIGE KUNNEN ER GEEN GENOEG VAN KRIJGEN 4