• Na de overwinning van vorige week op de Waterpoort Boys moest er vandaag gevoetbald worden tegen de koploper Sc Joure. De mannen uit Joure hadden zit seizoen nog niet verloren en daar moest maar eens verandering in komen. Workum won vandaag met een 3-2 overwinning en brengt de spanning terug in de derde klasse A.

  De volgende 11 namen verschenen aan de aftrap:
  Sem van der Meer, Reindert Miedema, Stijn de Vries, Niels Bandstra, Melvin Koopman, Mark Bandstra, Redmer Bruinsma, Jaldert Sjoerds, Nils Visser, Ruben Ybema en Eise Feenstra.

  Om 15.00 uur werd er afgetrapt op sportcomplex ‘De Rolpeal’. De mannen van Inne Schotanes beleefden een bliksemstart en na 20 seconden kon er al gejuicht worden. Joure leed balverlies op het middenveld en na een goed gecombineerde aanval tussen Jaldert en Eise rondde Ruben beheerst af en stond er al een op 1 op het scorebord. Dit was voor Joure wel even een tikje maar ze bleven goed voetballen zonder echt grote kansen te creëren. In de 19e minuut schiet Terpstra van Joure de bal richting de bovenhoek maar Sem voorkomt de gelijkmaker met een katachtige redding. In de 25ste minuut krijgen de roodhemden met Reindert Miedema de kans op de 2-0 echter mist het schot precisie en gaat net naast. In de 30ste minuut is Reindert wederom gevaarlijk met een schot en laat de keeper los helaas gaat de rebound er ook niet en staat het nog 1-0. In de 32ste minuut zijn we getuige van de wet van Murphy en wordt vanuit de rebound van een vrije trap de gelijkmaker gemaakt door Joure door nummer 8 Milan Haringsma. Voor rust worden er nog wat overtredingen gemaakt en pakken Redmer en Eise beide nog een kaart. De ruststand is 1-1 van deze leuke 1ste helft.

  2e helft:
  Niels de Jong vervangt Eise Feenstra. Het eerste kwartier van de tweede helft kunnen we geen kansen van beide ploegen noteren. Het spel hobbelt wat behouden heen en weer. 63ste minuut een dubbele wissel bij Workum eruit: Stijn en Redmer erin: Yannick Dijkstra en Jorrit Miedema. In de 67ste minuut wordt het 2-1 door Ruben Ybema die z’n tweede goal van de middag maakt. In minuut 71 krijgt Ruben de kans om z’n 3e doelpunt te maken helaas stopt de keeper de inzet en blijft de marge 1 goal. In minuut 73 maakt Yannick een overtreding op rand 16 en pakt een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap gaat rakelings over de goal van Sem. In de 75ste minuut vervangt Ruben Visser, Nils Visser. In de 79ste minuut maakt Mark een overtreding en krijgt ook een prent van de scheidsrechter. In de 89ste minuut beslist Jorrit Miedema de wedstrijd door de verlossende 3-1 te maken. Ruben wordt nog gewisseld en Evert Sjoerds mag de wedstrijd afmaken. In de 93ste minuut scoort Joure nog een keer door een vrije trap erin een keer in te trappen. Diezelfde Milan Haringsma maakte z’n tweede van de middag. Nu werd het toch nog even spannend gelukkig kwamen we de 7 minuten blessuretijd goed door en bezorgd Workum, Joure de eerste nederlaag van het seizoen.

  Een enerverende en spannende wedstrijd met een 3-2 uitslag!

  Volgende week spelen we uit tegen Balk om 14.45 uur. We staan 2 punten voor op de nummer 3 van de ranglijst maar Balk heeft een wedstrijd minder dus het beloofd een spannende middag te worden waarbij we jullie support goed kunnen gebruiken.