• Afgelopen zaterdag speelde Workum de uitwedstrijd tegen CVVO uit Lemmer. Workum begon de wedstrijd in een ongewijzigde opstelling t.o.v. vorige week tegen SDS. Al na 1 minuut konden de handen van de Workumers de lucht in, een prima pass op Niels de Jong werd door hem in 1 keer verlengd op de diepgaande Redmer Bruinsma. Hij controleerde de bal prima en gaf de doelman van de thuisclub geen kans, 0 - 1.

De thuisclub had de eerste 20 minuten veel moeite met de fanatiek druk zettende voorwaartsen van de ploeg van trainer Inne Schotanus. Gevolg was dan ook dat Workum na ruim 20 minuten op een 0 - 2 voorsprong kwam. Weer was het Niels de Jong die de bal veroverde, hij bracht de bal bij Jaldert Sjoerds wiens schot nog door de doelman verwerkt kon worden maar goudhaantje Ruben Ybema was er als de kippen bij om de 0 - 2 aan te tekenen.

Hierna nam Workum iets gas terug waardoor de thuisclub wat beter in de wedstrijd kwam. Met name de handige en rappe linksbuiten bezorgde rechtsachter Reindert Miedema een pittige middag. Na een klein half uur kwam de thuisclub toch wel onverwacht op 1 - 2. Een vrije trap werd door de spits teruggelegd op een van de middenvelders van de thuisclub en deze knalde de bal onhoudbaar voor doelman Sem van der Meer in de kruising.

CVVO kreeg door deze goal weer wat meer vertrouwen en probeerde voor de rust nog de gelijkmaker te forceren echter de defensie onder leiding van Niels Bandstra en Stijn de Vries gaf geen krimp en zo werd de ruststand 1 - 2 in het voordeel van Workum.

Na rust eenzelfde spelbeeld, de thuisclub die veel over de linkerkant een aanval probeerde op te zetten werd niet echt gevaarlijk al waren met name de vrije trappen en corners niet van gevaar ontbloot. Workum loerde op de ruimtes die de thuisclub moest laten en kwam regelmatig over de vleugels voor de goal maar tot dan toe zonder resultaat.

Na ruim een uur spelen kon Workum de marge weer op 2 doelpunten brengen. Een bal achter de defensie van thuisclub werd door verdedigers en doelman niet goed verwerkt. Eise Feenstra kwam er goed \" tussen\" en het was uiteindelijk de man van rubber, Niels de Jong, die op zijn karakteristieke wijze de 1 - 3 binnenschoot.

Trainer Schotanus bracht 2 verse wissels in, t.w. Julian Kuipers en Sander Dijkstra en zij vervingen Jaldert Sjoerds en Reindert Miedema. De thuisclub kon niet echt meer gevaarlijk worden al \" zwijnde\" Workum nog wel even toen een doelpunt van de thuisclub om onbegrijpelijke redenen werd afgekeurd door de verder prima leidende scheidsrechter Strampel.

Uiteindelijk strooide Workum nog wat meer zout in de Lemster wonden toen invaller Ruben Visser na een prima pass van Eise Feenstra de diepte in werd gestuurd. Ruben leverde een uitstekende voorzet af op de geheel vrijstaande Redmer Bruinsma en hij bracht met zijn 2e doelpunt van de middag de eindstand op 1 - 4 in het voordeel van de ploeg van Inne Schotanus en Justin Rienks.

Een keurige overwinning van een sterk collectief.

Volgende week gaat Workum op bezoek naar QVC. Ook daar rekent de ploeg weer op de steun van haar trouwe supporters!